Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Еврото падна до най-ниското си равнище от началото на юли 2010 г.
Автор: Екип Burgas24.bg 10:19 / 02.06.2012Коментари ()631
©
Единната европейска валута продължава да трупа негативни рекорди заради проблемите на Гърция и Испания и невъзможността на европейските лидери да се противопоставят трайно и ефективно на дълговата криза в еврозоната. Еврото падна до най-ниското си равнище от началото на юли 2010 г, докато американският долар поскъпва спрямо повечето основни валути след излизането на данните за производителстта в Китай, която е регистрирала забавяне. При затварянето на сесията на "Уолстрийт" един долар-евро се разменяше за 1.2346 долара.

Спрямо японската йена европейската валута почти не претърпя промяна от последните дни - 96.88 йени за евро. Фондовите борси в Азия отвориха в петък с поредни понижения, като японският индекс "Никей" достигна 20-годишно дъно. "Коспи" в Сеул също регистрира загуба, нормална тенденция, с продължаващ вече трети ден отрицателен тренд.

Същевременно Япония и Китай започнаха пряк обмен на валутите си в хода на двустранна финансова сделка, целяща стимулиране на растежа и инвестициите помежду им. Така за първи път йената и юанът не се обръщат в американски долари, а директно се търгуват помежду си. Курсът е 12.335 йени за един юан. Токио и Пекин разчитат тази стъпка да повиши ефективността на двустранните икономически и валутни операции.



Още новини от Международни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/mejdunarodni/Evroto-padna-do-nai-niskoto-si-ravnishte-ot-nachaloto-na-yuli-2010-g-356292
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.