Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Санираха училища и детска градина в община Созопол
Автор: Екип Burgas24.bg 11:12 / 21.05.2012Коментари ()631
©
Снимка Архив
В три училища и една детска градина в община Созопол бяха внедрени мерки за енергийна ефективност по проект, каза зам.-кметът на общината Петя Чапевова. Тя съобщи, че приключи проектът за внедряване на мерки за енергийна ефективност в образователната инфраструктура на територията на община Созопол.

Той е финансиран по ОП "Регионално развитие" чрез Европейския фонд за регионално развитие и държавния бюджет и общинския бюджет на община Созопол. В рамките на проекта са санирани четири общински сгради - три училища и детската градина в новата част на Созопол ОДЗ "Здравец".

Созополското училище "Св.св. Кирил и Методий", както и училищата в селата Росен и Зидарово промениха своя облик, обясни Чапевова. В рамките на проекта безвъзмездната помощ е 902 хиляди лева без ДДС като 180 хиляди лева е съфинансирането от община Созопол. Отремонтирани са покривите не само на учебните сгради, физкултурния салон в созополското училище.

"Освен санирането училищата получиха и топлина, светлина, уют и комфорт. В училищата в селата Росен и Зидарово печките с дърва вече са история и учениците се радват на направена отоплителна инсталация. В детската градина в Созопол като част от мерките за енергийна ефективност бе и изграждането на соларна инсталация, така че слънцето да може да бъде използвано за топлата вода в детската градина", обясни зам.-кметът на Созопол. Проектът бе с времетраене 18 месеца.

"В рамките на този проект по осигуряване на публичност направихме книжка, която показва целите резултати на проекта. Тя ще бъде изпратена до институциите и общини. Това е много добър опит, който може да бъде използван от съседните общини. Не е лесно да бъде управляван подобен проект, тъй като става дума за големи обекти", категорична бе Чапевова.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Saniraha-uchilishta-i-detska-gradina-v-obshtina-Sozopol-353467
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.