Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Атлантическият клуб в България организира престижна конференция в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 12:11 / 17.05.2012Коментари ()602
Младежко Евро-Атлантическо дружество, Атлантическият клуб в България, Атлантически Клуб в Бургас, съвместно министерство на отбраната, провеждат двудневна международна конференция "Ролята на НАТО в региона на Черно море в контекста на новите предизвикателства за сигурността и срещата на върха в Чикаго". Конференцията бе открита от Соломон Паси.

Сред основните теми, засегнати по време на конферецията, ще са въпроси като активно участие в системата за противоракетна отбрана (ПРО) на НАТО. Като повечето от европейските си съседи България тепърва следва да разгледа начините, по които може ефективно да допринесе за колективната отбрана, в контекста на своето възприятие за заплаха. Именно тези възможности ще бъдат обсъдени между престижните лектори от страната и чужбина, сред които лектори от Грузия и Турция.

Сътрудничеството между НАТО и Русия, ролята на НАТО в Близкия изток и Северна Африка, сигурността и трансграничното сътрудничество в ЕС, Черноморския регион и Южен Кавказ, регионалните опасности и политиката на отворени врати са част от въпросите, които журналисти и доказани специалисти в областта на международните отношения ше дискутират.

Конференцията се подпомага и от новосъздадения клон на Атлантическия клуб в Бургас. На събитието присъстват представители на общината в Бургас, неправителствените организации в региона и студентите от висшите учебни заведения в града.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Atlanticheskiyat-klub-v-Bulgariya-organizira-prestizhna-konferenciya-v-Burgas-352512
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.