Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Студенти ще се състезават на Републиканска олимпиада по програмиране в БСУ
Автор: Екип Burgas24.bg 06:55 / 12.05.2012Коментари ()753
© Burgas24.bg
Бивши и настоящи студенти от
Бургаски свободен университет:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Днес в сградата на Бургаския свободен университет ще се проведе XXIV Републиканска студентска олимпиада по програмиране. Олимпиадата се провежда на ротационен принцип като част от ACM International Programming Contest. Целта е да се осигури възможност на най-добрите студенти от университетите в България да контактуват помежду си и в състезателни условия да проверят качеството на подготовката и възможностите си да се справят с програмистки задачи.

Ще участват отборите на СУ "Св. Климент Охридски", Американския университет в България, Нов български университет, Икономически университет Варна, Технически университет Варна, Технически университет Габрово, Технически университет София, ВТУ "Св. св. Кирил и Методий", Шуменски университет, Варненски свободен университет, Русенски университет. От БСУ ще участват 3 отбора от Центъра по информатика и технически науки.

Паралелно със студентската олимпиада се планира и състезание по програмиране с участието на изявени ученици от Бургас и страната. Ще участват деца от средните училища в Шумен и Варна, очакват се потвърждения за участие и на ученици от бургаските среднообразователни училища.

Откриването на олимпиадата е на 12 май, събота, в 8.30 часа в зала 208. Награждаването на победителите е в 16 часа в зала 208.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Studenti-shte-se-sustezavat-na-Republikanska-olimpiada-po-programirane-v-BSU-351196
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.