Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
КЗК отмени решение на община Поморие за сметосъбиране и зимно почистване на улиците
Автор: Екип Burgas24.bg 11:33 / 11.05.2012Коментари ()736
© Burgas24.bg
Комисията за защита на конкуренцията отмени решение на кмета на община Поморие за класиране на участниците и определяне на изпълнител в открита процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет "Сметосъбиране и сметоизвозване на битовите отпадъци, почистване на териториите за обществено ползване, измиване на улиците, снегопочистване и опесъчаване на улиците в община Поморие".

Проучването установи, че възложителят е изменил състава на оценителната комисия не по установения ред, с което грубо е нарушил императивна разпоредба на ЗОП. Промяна в състава на комисията се извършва само при наличие на изрични законови предпоставки, с цел приемственост, поради което възложителят е следвало да изложи съответни мотиви към решението си. В тази връзка неспазването на процедурните правила налага отмяна на решението по същество.

Комисията връща преписката с указания за продължаване на процедурата от етап назначаване на новия комисия, съобразно изискванията на закона.



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/KZK-otmeni-reshenie-na-obshtina-Pomorie-za-smetosubirane-i-zimno-pochistvane-na-ulicite-351016
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.