Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
За първи път официално отбелязваме Международния ден на акушерката
Автор: Екип Burgas24.bg 09:24 / 05.05.2012Коментари ()732
©
Днес - 5 май 2012 г., за първи път в България ще бъде отбелязан официално Международният ден на акушерката. Инициативата е на Алианс на българските акушерки и е част от глобалната кампания на Международната конфедерация на акушерките, по идея на която от 1991 г. насам, 5-ти май е признат за световен ден на акушерската професия. На този ден акушерки от различни държави и националности се обединяват, за да празнуват заедно и за да насочат вниманието на обществото към значимостта на своята работа и роля в световен мащаб по отношение на майчиното и детско здраве.

Мотото на 5-ти 2012 г. е "Акушерките спасяват животи". В акушерските ръце се раждат животи! На този ден всички акушерки по света се обединяват в името на това да направят света по-добро място за жените, обменяйки опит и предлагайки им висококвалифицирана грижа, защитавайки правата, както на акушерките, така и на майките и бебетата.

Поздравяваме акушерките в България за ключовата им роля за благоденствието на българското общество, чрез осигуряване на професионални грижи за българските жени, майки, деца и семейства, за тяхната всеотдайност към акушерската наука и практика, предавайки опита и знанията си на младите акушерки в България, за неуморния им стремеж за издигане авторитета на българската акушерка на национално и световно ниво.

Пожелаваме на всички празнуващи много здраве, професионални успехи и удовлетвореност от благородната акушерска професия!



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Za-purvi-put-oficialno-otbelyazvame-Mezhdunarodniya-den-na-akusherkata-349377
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.