Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Арестуваха 32-ма митничари, хванали ги да си разпределят парите от смяната
Автор: Екип Burgas24.bg 11:45 / 03.05.2012Коментари ()713
© Impact Press Group
Операция "Митница" се провежда на ГКПП Капитан Андреево. Тя е насочена към пресичане на порочни практики за изнудване на пътникопотока, преминаващ през ГКПП "Капитан Андреево". Операцията е реализирана от служители на ГДБОП и отдел "Вътрешна сигурност" на МВР под прякото наблюдение на Софийска градска прокуратура. При внезапна проверка на работните места на митничарите е установено, че се разпределят събраните средства от смяната, от главен митнически инспектор и митнически специалист. Предприети са процесуално-следствени действия срещу всички 32-ма души, които са били на смяна, за изясняване на тяхното участие.

Прокуратурата ще прецени за кои от 32-мата има достатъчно доказателства, за да бъдат повдигнати обвинения. Работата по случая продължава. В момента се извършва преброяване на паричните средства, които са открити разпилени по масата и в помещението, където се е извършвало разпределението на парите. Открити са банкноти в различна валута - долари, евро, турски лири и левове.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Arestuvaha-32-ma-mitnichari-hvanali-gi-da-si-razpredelyat-parite-ot-smyanata-348907
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.