Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Задържаха надзирател в Бургаския затвор при спецоперация "Дилъра"
Автор: Екип Burgas24.bg 12:34 / 02.05.2012Коментари ()2420
© Burgas24.bg
Съвместната операция под кодовото наименование "Дилъра" е проведена вчера на територията на Бургас и затвора в града. В нея участвали служители на сектор "Оперативно обслужване на местата за лишаване от свобода" при ГД "Криминална полиция", колегите им от ОД МВР - Бургас и представители на ГД "Изпълнение на наказанията" към Министерството на правосъдието. Реализацията е под ръководството и контрола на окръжната прокуратура след получен сигнал, че на затворниците се внася наркотик, който те разпространяват помежду си.

Задържан е 38-годишният И.К. - служител от надзорно-охранителния състав. Той тъкмо отварял багажника на колата си, когато бил засечен от криминалистите. При извършеното претърсване на автомобила те открили пакетче с бяло кристалообразно вещество, реагирало при полевия наркотест на амфетамин. По първоначални данни задачата на надзирателя била да предаде пратката на един от затворниците.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354а от НК. Служителят е задържан в рамките на 24 часа. Криминалистите продължават работа с оглед изясняване на обстоятелствата по случая, подателя на пратката и "мизата", за която служителят е извършвал "услугата".



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Zadurzhaha-nadziratel-v-Burgaskiya-zatvor-pri-specoperaciya-Dilura-348591
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.