Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Престъпници рекетират престъпници, бургазлията "Костов" начело
Автор: Екип Burgas24.bg 09:47 / 26.04.2012Коментари ()897
Служители на ГДБОП неутрализираха организирана престъпна група, принуждавала наркодилъри да й отчитат процент от печалбата си.

Лидерът и четиримата членове на групата са задържани, с постановление на Специализираната прокуратура им е взета постоянна мярка «задържане под стража».

Спецоперацията на служители на отдел «Борба с организираната престъпност» в Бургас е реализирана под прякото ръководство на Специализираната прокуратура на територията на Бургас и Айтос. Задачата била пресичането на престъпната дейност на организирана група, която чрез насилие и внушение на страх, принуждавала наркодилъри от региона да отчитат част от печалбите си от продадената дрога. За целта групата използвала широк спектър от престъпни похвати - отвличане, принуда, унищожаване и повреждане на автомобили, нападения - отличаващи се с особена дързост и цинизъм. При извършените претърсвания на различни адреси, ползвани от петчленната група, са открити и иззети множество телескопични палки, ножове, мечове, брадва, метални боксове, наркотични вещества.

Задържан е лидерът - И.П / 30 г./, известен с прякора Костов. Бургазлията е криминално проявен, осъждан за организиране и ръководене на престъпна група по чл. 321 през 2007 г. и опит за убийство, регистриран е за множество телесни повреди и закани. С постановление на прокуратурата мярката му за задържане е удължена на 72 часа, повдигнато му е обвинение за образуване и ръководене на организирана престъпна група. Обвинения за участие в групата са повдигнати и на четиримата му приближени - криминално проявени за телесни повреди, изнудване, кражби. На всички те е взета постоянна мярка «задържане под стража».

Работата по случая продължава под ръководството на Специализираната прокуратура.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Prestupnici-reketirat-prestupnici-burgazliyata-Kostov-nachelo-347339
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.