Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
С благотворителен концерт набират средства за храм в Украйна
Автор: Екип Burgas24.bg 13:12 / 25.04.2012Коментари ()591
Благотворителен концерт за набиране на средства за възстановяване на Спасо - Преображенския събор в Болград (Украйна), организира Инициативен комитет "Да възродим духа на храма" с любезното съдействие на Община Бургас.

На 26 януари тази година изгоря куполът на Спасо - Преображенския събор. Храмът е изграден със средствата и труда на първите български преселници в Бесарабия. Осветен е през далечната 1838 г. Съборът беше и остава символ на несломимия български дух, на запазената българщина.

Сполетялата бесарабските ни сънародници трагедия не е само тяхна, тя е наша обща и заедно можем да поправим случилото се.

На 5 май 2012 г. от 19:00 ч. в Културен дом на "Лукойл Нефтохим", с цена на билета 5 лв., ще се проведе третият по ред в страната благотворителен концерт.

Участие в него ще вземат: "Prima choir", група "Горещ пясък", "Петте сезона", Рафи, Димитър Атанасов, клуб "Сезони", трио "Жарава", ПФА "Странджа", народния певец Стоян Ганчев, солистката на НФА "Филип Кутев" - Радостина Йовкова (тя е и главен организатор на благотворителния концерт в Бургас), оперният певец Ивайло Михайлов.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/S-blagotvoritelen-koncert-nabirat-sredstva-za-hram-v-Ukraina-347166
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.