Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Иван Вълков: Транспортната инфраструктура е много важна за регионалното развитие
Автор: Екип Burgas24.bg 11:51 / 21.04.2012Коментари ()1067
© Burgas24.bg
Основната роля, която ще изиграе Съвета за развитие на регионите и националната инфраструктура към президента Росен Плевнелиев е да бъде постигнат национален консенсус, каза бургаският депутат Иван Вълков, който е член на Съвета.

"Той търси национален консенсус при залагането на ключовите приоритети в основата на програмата 2014-2020 година, която се финансира от Кохезионния фонд и Европейски фонд за регионално развитие т.е. кои са най-важните и приоритетни инфраструктурни обекти, които трябва да бъдат завършени през този програмен период и за които ние ще кандидатстваме за финансиране от ЕС. Това е постигането на консенсус между всички политически сили. В крайна сметка това е един период, в който ще застъпят две или три правителства и необходимо, когато се вземе генерална линия тя да се следва от всички, а не да се променят приоритети по средата на програмния период", обясни народният представител.

"Основните теми, по които съм изказал отношение на първото ни събиране и по които ще взимам отношение, това са две основни насоки - транспортната инфраструктура и електронното управление. По отношение на транспортната инфраструктура, тя е изключително важна за регионалното развитие. Тя се явява и основен фактор за конкурентноспособността, за сближаването между регионите. Разглеждаме я в две основни направления - пътна инфраструктура и железопътна инфраструктура", разясни Вълков.

"По отношение на електронното управление, доста се говори по този въпрос, но на практика нещата не са достигнали някаква завършеност и трябва да се работи по общата стратегия, има изградена такава за 2011 -2015 година и сама набелязаните конкретни мерки в нея ще доведат до някакъв по-сериозен резултат, тъй като сме убедени, че това ще ни даде възможност публичните услуги да станат по-унифицирани, прозрачни, да се намали времето, което се отнема към момента на гражданите и фирмите по отношение на тези услуги", допълни той.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Ivan-Vulkov-Transportnata-infrastruktura-e-mnogo-vazhna-za-regionalnoto-razvitie-346238
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.