Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Бутат сгради на "Златна перла" пред очите на министър Павлова
Автор: Екип Burgas24.bg 11:52 / 19.04.2012Коментари ()1474
Точно в 11 часа започна принудителното събаряне на ваканционно селище "Златна перла" край царевското село Варвара, предаде репортер на Burgas24.bg. Три от общо 10-те сгради на брега на морето,които влизат в пределите на Природен парк " Странджа" ще бъдат съборени при акцията на ДНСК, след като инвеститорът "Краш 2000" се възползва от законовият 14 дневен срок за доброволно премахване на сградите.

Две от постройките вече са разрушение са негова сметка. За останалите пет тече срокът за доброволно събаряне

ДНСК вече има издадени 9 заповеди за принудително събаряна напостройките на терена на "Златна перла".

Строителството на "Златна перла" започна през 2006 г. на 10 декара в природен парк "Странджа", без до има оценка за въздействие върху околната среда/ОВОС/.Инвеститорите обжалваха, като се позовават на новия ОУП на Царево.На акцията присъства и Лиляна Павлова министър МРРБ. Тя припомни " през 2008 година със заповед на тогавашния министър на регионалното развитие е одобрен общ устройствен план, тогавашния кмет одобрява ПУП-ове за тази територия, а министъра на околната среда ,включително одобрява и съгласува оценката за екологично съответствие. Нещо, което към днешна дата не можем да подкрепим и няма да позволим от тук нататък на това място да се стори и на това място да има бетон"

Теренът на който е разположена "Златна перла", е включен в обхвата на новия устройствен план на община Царево. Това заяви директорът на Регионална дирекция за национален строителен контрол за Югоизточна България Георги Георгиев. Той допълни, че районът е предвиден за изграждане на вилно селище. За уточнение Заповедта, с която е приет устройственият план се обжалва в съда.

Министър Павлова обаче бе категорична: "Независимо какво ще е решението на съда, ние да не прилагаме одобрените устройствени планове за изграждането на ваканционни селища на тази територия. Докато аз съм министър на това министерство и от мен зависи да разреша, тук няма да има строителство".

Думите й потвърди и кметът на Царево Георги Лапчев.




Още по темата: общо новини по темата: 9
05.08.2012 »
19.04.2012 »
19.04.2012 »
18.04.2012 »
11.06.2010 »
09.06.2010 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница
Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Butat-sgradi-na-Zlatna-perla-pred-ochite-na-ministur-Pavlova-345713
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.