Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Повечето българи одобряват държавните мерки за усмиряване на цените
Автор: Екип Burgas24.bg 09:08 / 14.04.2012Коментари ()560
© Burgas24.bg
Държавните мерки за контрола на цените на агнешко, яйца и козунаци по Великден срещат одобрението на 83% от българите, показа проучване на "Сова Харис". Близо 92% смятат, че държавата трябва да следи дали има спекула при цените на храните, съобщи Васил Тончев от същата агенция. Той представи проучване на агенцията за периода 7-9 април, според което 27% от хората смятат, че за високите цени е виновна държавата, а други 10% винят министерството. 43% обвиняват търговците.

Хората искат държавата да регулира цените, да видят присъствието на държавата. Само пазарът пак не е панацея за всичко. Българинът иска да види твърдата ръка на министрите, на държавата, анализира Тончев.

Други резултати от проучването, показват, че 33% искат да купуват яйца от щастливи кокошки, 8% от хората искат да купуват яйца от нещастни кокошки, а 15,7 от домашни кокошки. "В България съществува голям пазар от домашни кокошки. Яйцата от кокошките, които са клетъчно отглеждани са по-евтини, но очевидно е, че качеството надделява" - отбеляза Тончев.



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Povecheto-bulgari-odobryavat-durzhavnite-merki-za-usmiryavane-na-cenite-344608
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.