Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
БСП - Бургас: Проблемите в ОбС са твърде сериозни, за да се решат с една оставка
Автор: Екип Burgas24.bg 11:33 / 09.04.2012Коментари ()922
На 2 април в Общинския съвет на БСП е пристигнало писмо от председателя на групата на общинските съветници на НФСБ Валентин Касабов с предложение да се внесе искане за прекратяване на пълномощията на председателя на Общински съвет Бургас Снежина Маджарова.

Според общинското ръководство на БСП исканата оставка е логично следствие от демонстрацията на ниска политическа култура в местния парламент, на която сме свидетели през последните години.

Ние неведнъж сме изразявали позицията, че в Общинския съвет бе наложен стилът на дребното заяждане, персонални обиди, политическо високомерие. Това е неестествена, дори вредна среда, в която трябва да се вземат важни решения за бъдещето на Община Бургас. За съжаление, лошото качество на политическия диалог в Общинския съвет води до същото лошо качество на неговата работа по същество. Затова призоваваме председателя на Общинския съвет и всички съветници да проявят последователност и отговорност при изпълнение на своите ангажименти. БСП има ясна позиция в определяне на най-важните за Община Бургас приоритети:
1. Повече нови работни места
2. Повече средства за социални дейности
3. Повече пари за здравеопазването
4. По-достъпно образование
5. По-ниски данъци и такси


Липсата на последователност при следването на тези приоритети е причината да не подкрепим бюджет 2012.
Ние сме единствената политическа партия в Бургас, която открито поставя тези въпроси. БСП не може да служи за фон на дребни и шумни кампании, чиято цел е да привлича вниманието на обществото към празни политически тези и да го откланя от съществените въпроси.


Няма да позволим комерсиални и лични интереси да заменят идеята за справедливо и социално общество!

Такава е позицията на Общински съвет на БСП - Бургас.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/BSP-Burgas-Problemite-v-ObS-sa-tvurde-seriozni-za-da-se-reshat-s-edna-ostavka-343307
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.