Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Обмислят данъчни облекчения за ИТ сектора
Автор: Екип Burgas24.bg 10:14 / 31.03.2012Коментари ()728
© Burgas24.bg
Предприемат се стъпки за промяна на Закона за насърчаване на инвестициите, които да доведат до данъчни облекчения или възстановяване на част от разходите за осигуровки в ИТ сектора. Това заяви Елена Кожухарова от Българската агенция за инвестициите по време на форум за условията на българския пазар на информационни и комуникационни технологии (ИКТ). Според нея в сегашното си състояние законът дава преференции предимно към производствените сектори, а услугите не могат да се възползват от облекченията. Представители на бранша искат още облекчаване на бюрократичните процеси, за да не се спират иновациите.

Българските компании от бранша имат усещането, че държавата не прави достатъчно, за да бъдат конкурентоспособни. Това обяви един от организаторите на форума Мартин Милев, базирайки се на проучване сред фирмите от компютърната индустрия.

Заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Жулиета Хубенова, която участва в кръглата маса, заяви, че секторът на високите технологии е приоритетен за страната ни. "Там се създават работни места и добавена стойност, което е добре и за държавата", отбеляза Хубенова. Тя припомни, че предстои изграждането на високотехнологичен парк.

Източник: в. "Монитор"



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Obmislyat-danuchni-oblekcheniya-za-IT-sektora-341048
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.