Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Нова 7-метрова кула за наблюдение на птици в "Пода"
Автор: Екип Burgas24.bg 09:04 / 28.03.2012Коментари ()454
©
Откриват възстановената кула за наблюдение на птици в защитена местност "Пода", Бургас. Откриването на кулата ще се състои на 30 март 2012 г. (петък) от 14:00 часа в защитена местност "Пода".

7-метровата кула за наблюдение на птици допълва възможностите, които малката защитена територия предлага на посетителите. През новия туристически сезон популярната дестинация за природен туризъм и наблюдение на редки видове птици, освен познатите две специализирани укрития, вече ще предлага на гостите от цяла Европа и света едно по-различно и удобно място за наблюдение на птици. Кулата е възстановена на най-красивото място в защитената местност. От нея се разкрива красива гледка към Черно море, града, бившите утайници на нефтопреработващото предприятие (през по-голямата част от годината те са предпочитано място за почивка от много видове птици), както и към единствената смесена чаплова колония в близост до голям и модерен град, като Бургас. На ниските храсти в защитената територия гнездят заедно малка бяла чапла, сивата, нощната, гривеста и ръждивата чапли, както и бялата лопатарка, блестящият ибис и малкият корморан.

Високото съоръжение, предназначено за посетители, е само едно от подобренията в туристическата инфраструктура на защитена местност "Пода", стопанисвана от Българско дружество за защита на птиците. Предстои да бъдат изградени два паркинга за автомобили и да се подобри пътят към защитената територия. Всичко това ще се случи в рамките на проект "Живот за Бургаските езера" по програма LIFE+ на ЕС, изпълняван от БДЗП.

По време на откриването ще се избере име на кулата за наблюдение на птици.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Nova-7-metrova-kula-za-nablyudenie-na-ptici-v-Poda-340161
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.