Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
22 ВУЗ-а се представят на борсата в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 12:35 / 16.03.2012Коментари ()701
80 % от Държавните университети запазват сегадействащите семестриалните такси и през новата академична година. В Бургас бе открита първата от поредици кандидатстудентски борси, които ще се проведат в 8 големи града на страната, предаде репортер на Burgas24.bg.

22 висши училища представят новите специалности и облекченията, които бъдещите им студенти могат да ползват при кандидатстването в тях.

От Сдружението "кандидат-студентска-борса" са категорични, че и тази година бройките в университетите ще бъдат повече от желаещите да учат

За новата академична учебна година все повече университети ще приемат документи онлайн, което ще спести чакането на опашки и транспортни разходи до висшето училище. Зрелостниците трябва да се интересуват и от административните отстъпки, които висшите училища предлагат - различни отстъпки от таксите, правят се различни бонуси за кандидатстващи братя и сестри, когато има такъв случай.

По време на борсата специалисти от учебните отдели на университетите предлагат конкретна консултация за бъдещата професионална реализация, какво точно представлява тази професия, какво ще се работи дали е на бюро, дали е в движение, дали е свързана с пътуване.

Повечето университети разкриват нови дисциплини с хуманитарен и икономически профил. С решението на правителството в Софийския университет се разкрива нова специалност - Фармация. Конкурсните изпити, които кандидат-студентите трябва да полагат са биология и химия и съответно оценките по биология и по химия от дипломата за средно образование.

Друга новост е че за специалности връзки с обществеността, книгоиздаване и журналистика се възстановява конкурсния изпит " журналистика-устен"

Повечето университети предлагат предварителна и редовна изпитна сесия, като таксите за явяване на изпит остават непроменени.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/22-VUZ-a-se-predstavyat-na-borsata-v-Burgas-337191
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.