Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Множество сигнали за бедстващи птици получени в РИОСВ-Бургас през февруари
Автор: Екип Burgas24.bg 16:13 / 06.03.2012Коментари ()703
©
Голям брой сигнали за намерени бедстващи и мъртви защитени видове птици постъпиха в РИОСВ-Бургас през февруари. Причината за това е в изключително ниските температури и замръзването на езерата, довели птиците до изтощение от глад.

С активната помощ на гражданите, подали сигналите, на Българско дружество за защита на птиците /БДЗП/ Бургас и Сдружение "Зелени Балкани" в Спасителния център за диви животни в гр. Стара Загора бяха настанени 25 защитени птици. Най-чувствителни към студа се оказаха лебедите - 16 птици от този вид са настанени в центъра. Освен тях в центъра са настанени още две кафявоглави потапници, два обикновени мишелова, червеногуша гъска, бял ангъч, бухал, малък ястреб и бял щъркел. По преценка на експертите, след оказана първа помощ, в подходяща среда са пуснати 4 лебеда и един червеноврат гмурец.

За съжаление, бяха намерени и 27 мъртви защитени птици, като сред тях отново преобладават лебедите - 21 на брой, 3 обикновени мишелова, кафявоглава потапница, бял ангъч, белоглав лешояд.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Mnozhestvo-signali-za-bedstvashti-ptici-polucheni-v-RIOSV-Burgas-prez-fevruari-334547
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.