Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Гладът води чакали в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 15:34 / 23.02.2012Коментари ()1230
© Burgas24.bg
Според Димитър Маринов, организатор по лова в ловно-рибарско дружество "Лебед" в Бургас навлизането на чакали в някои от кварталите на града и селата е ежедневие. Той обясни, че тази година популацията им е увеличена, но не представляват опасност за хората, тъй като не ги нападат.

"Хищниците влизат в селата, за да търсят препитание, защото в момента има много сняг в гората и около селата, и няма с какво да се хранят. Те по принцип се хранят с полски мишки, с гризачи със зайци, сърни, но в момента има много дълбок сняг и те няма с какво да се хранят и затова влизат по селата, за да обират по контейнерите. Преди по-малко от седмица дори от с. Ново Паничарево ни се оплакаха за овца, която ражда и още неродено чакалите са го изяли", разказа Маринов.

На въпрос не са ли опасно близо до града чакалите, той каза, че те по принцип не стоят само в гората, а сега в блатата, в камъшите. Тези дни е бил забелязан мъртъв чакал в к-с "Изгрев" на Бургас. той обясни, че броят на чакалите в момента надвишава допустимите норми има всяка година планове колко трябва да се отстрелят. В края на месеца ще е ясна статистиката на дружеството именно за отстреляните чакали и лисици.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Gladut-vodi-chakali-v-Burgas-331518
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.