Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Опасни руини край Маринка
Автор: Екип Burgas24.bg 16:44 / 19.02.2012Коментари ()1161
© Burgas24.bg
В руини се е превърнал производствен комплекс на кораборемонтния завод "Илия Боджиев" край село Маринка.След раздържавяването му комплекса спира работа и остава охраняван допреди 3-4 години.От тогава всичко е оставено на произвола на природата и човешките набези.

Структурата на изградените съоръжения в комплекса се оказва апетитна за крадците на метали.Поради естеството на дейността извършвана в цеховете, размагнитване на корабни двигатели, вложените в строежа метали са предимно мед,олово и алуминий, които са с висока изкупна цена в пунктовете за вторични суровини. От някогашния сграден фонд са останали само две високи сгради,които поради големината си са се оказали мисия невъзможна за крадците. Не такава е съдбата обаче на високата повече от три метра оградна стена и на санитарно-битовите постройки.От тях са останали само фундаменти и купчини натрошени тухли и бетон.Разкопани и разграбени са и електрическата и ВиК инсталации.Останали са необезопасени и 4 ями наподобяващи бетонни басейни с дълбочина между 3 и 5 метра. Разрушена е и съпътстващата техническа инфраструктура. Трафопоста който е захранвал комплекса е разбит и може всеки момент да се срути.

Цялата тази разруха заплашва сериозно живота и здравето на жителите на селото. Покрай "обкта",както наричат те базата на кораборемонтния завод,преминават няколко пътя по които местните стигат до любимите си места за пикник и излети.От там преминават и стадата на местните стопани.Района не е обезопасен и достъпа на играещи деца до руините е свободен и е само въпрос на време да се стигне до трагедия.Само на 15 метра от стената на комплекса се намира и пистата за мотокрос ,където ежегодно се провеждат състезания.

До момента нито собственика,нито някоя институция е взела мерки за обезопасяването на района,който изглежда като опустошен от бомбардировки Бейрут.



Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Opasni-ruini-krai-Marinka-330303
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.