Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Бургазлии, осиновете си куче!
Автор: Екип Burgas24.bg 11:54 / 05.02.2012Коментари ()945
© Burgas24.bg
14 големи кучета и 4 броя бебета до 3 месеца са осиновени от общинския приют в Бургас от началото на годината до сега. Това каза Димо Стрялков, управител на приюта. Повечето от кучетата са улична порода, има два питбула и 1 каракачанка.

Стрялков призова бургазлии да идват по-често в приюта. "Сигурно има животни, които ще харесат. Вместо да натирваме едно куче на улицата по-добре да бъде в семейство, което ще се грижи за него", каза още управителят. По думите му непрекъснато има обновяване на кучетата в приюта. Има средно около 45-50 животни има в момента.

"Непрекъснато водим нови, а тези, които са кастрирани или се осиновяват, или се връщат на мястото, от където са взети", добави Стрялков. Издръжката на едно куче струва дневно между 8 и 10 лева. "Това е средна величина и понякога варира в зависимост от големината на животното", уточни управителят. Средствата, които отпуска общината, са напълно достатъчни. Засега не може да се каже колко лева ще бъдат отпуснати за приюта за 2012 година. Това ще стане ясно след приемането на бюджета на общината за тази година. Приют за котки няма към общината. "Ние по принцип прибираме улични котки, кастрират се и след двудневен престои в амбулаторията на ветеринарния екип, който обслужва приюта, ги връщаме на място", каза още Стрялков.

Източник: Агенция "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Burgazlii-osinovete-si-kuche-326361
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.