Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Бургас ще се бори за най-зелена област
Автор: Екип Burgas24.bg 09:21 / 01.02.2012Коментари ()965
© Burgas24.bg
Бургас ще се бори и за най-зелена област. Днес инициативата "Бургас - най-зелената област" ще събере представители на всички 13 общини в региона, които ще представят своите виждания за това как нашата област да се превърне в пример за цяла България.

Идеята е на интернет-портала www.parkove.bg, съчетаващ цялата информация за паркостроителството у нас. Инициативата стартира под егидата на Областния управител Константин Гребенаров.

Общините ще представят добри практики от сферата на озеленяването, благоустройството и паркоустройството в съответните населени места, реализирани и бъдещи проекти.

Да вземат участие са поканени архитекти, специалисти от бранша, преподаватели от Професионалната гимназия по строителство в Бургас. Гимназията е единствена в региона с паралелка "Ландшафтно строителство".

Бизнесът от сектора също има идеи как областта ни да стане по-зелена. Какви са предпочитаните настилки в бургаските паркове и градини, каква е тенденцията и занапред ще представи собственикът на най-големия завод за бетонови изделия в Югоизточна България - "Лео - Бетонови изделия". Какви цветя най-добре виреят у нас и с какви растения ще бъдат облагородени парковете в региона ще представи и "Бургасцвет 90 - Танев".



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Burgas-shte-se-bori-za-nai-zelena-oblast-325209
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.