Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Бургас ще си партнира с Камено, Малко Търново, Приморско и Средец
Автор: Екип Burgas24.bg 12:48 / 31.01.2012Коментари ()846
© Burgas24.bg
Община Бургас ще кандидатства за европейско финансиране по проект "Магията на древността и красотата на природата от Бургаския залив до Странджа". Това решиха на днешното си заседание общинските съветници в Бургас.

По проектното предложение Бургас ще си партнира с общините Камено, Малко Търново, Приморско и Средец. Максималната сума на безвъзмездната финансова помощ, за която може да кандидатства обединението от общини е 500 000 лв., като съобразно изискванията на схемата за безвъзмездна финансова помощ следва да осигури задължително финансиране в размер на минимум 5% от стойността на предвидените проектни дейности. Водеща организация по проекта ще е община Бургас. Проектът има за цел да популяризира природното, културното и историческо наследство, чрез разработване на конкурентоспособна дестинация и нарастване на ползите от туризма.

Общинските съветници утвърдиха и числеността на числеността на персонала, годишния размер на средствата за работни заплати на общинската администрация и разпределението му по месеци за 2012 година. Приеха и Наредба за допълнение на наредбата за определяне и администрирането на местни такси и цени на услуги на територията на община Бургас - за размера на таксите за водовземане от находищата на минерална вода на територията на община Бургас. Прието бе и изменение на Правилника за устройство, организация и дейност на Консултативен съвет по въпросите на туризма при община Бургас.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Burgas-shte-si-partnira-s-Kameno-Malko-Turnovo-Primorsko-i-Sredec-325008
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.