Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
"Сините" предлагат 200 000 лв. в бюджета за процедури "ин витро"
Автор: Екип Burgas24.bg 14:38 / 16.01.2012Коментари ()535
©
"Синята коалиция" в Бургас настоява в бюджета за 2012-та година на Общината да бъдат предвидени 200 000 лева за финансово подпомагане на процедури "ин-витро".

Предложението вече е входирано в администрацията от общинския съветник на сините Вълчо Чолаков.

Един от мотивите на вносителя е, че през изминалата година предвидените в бюджета средства са изразходвани изцяло, като от правото си на подпомагане са се възползвали 101 двойки с репродуктивни проблеми, а само за месец декември 2011-та година са подадени 30 нови заявления.

"Това предложение е продължение на установената практика в политиката на СДС за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми, която започна още през 2009 година", каза вносителят на предложението Вълчо Чолаков. По повод становището на църквата относно процедурите "ин-витро" синият съветник допълни, че когато репродуктивните проблеми са решими църквата не трябва да се противопоставя на науката.

През 2009 г. по инициатива на СДС беше приет Правилник за финансово подпомагане на процедури "ин витро" на лица, двойки и семейства с репродуктивни проблеми, живущи на територията на Община Бургас. Средствата, заложени в програмата, се гласуват всяка календарна година с Бюджета на Общината. Тази инициатива на сините даде възможност на стотици семейства в морския град да получат средства за необходимата процедура.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Sinite-predlagat-200-000-lv-v-byudzheta-za-proceduri-in-vitro-320697
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.