Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Сменяме екскурзиите: Вместо Гърция и Турция пътуваме до Куба и Камбоджа
Автор: Екип Burgas24.bg 09:26 / 12.01.2012Коментари ()496
© Impact Press Group
В първите два месеца на новата година българите все повече избират за пътешествия екзотични дестинации - Куба и Камбоджа вместо традиционни като Гърция и Турция например. Екскурзиите са с продължителност между 8 и 14 дни и на цени между 3 и 5 хиляди лева на човек, установи проверка.

Наблюденията на туроператорите показват, че макар българските туристи, които избират далечни и скъпи пътувания, да са около 5-7 на сто на годишна база, техният брой остава устойчив и дори бележи ръст. Причината е, че хората с ограничени средства се отказват от пътувания, а тези, които разполагат с финанси, предпочитат нещо различно и качествено, но в сезона след празниците. Туроператорите говорят за отчетлива тенденция все повече българи да изчакват отминаването на високите цени за Коледа и Нова година и да пътуват, когато поевтинеят топдестинациите.

Екскурзия за 13 дни и 11 нощувки във Виетнам и Камбоджа с включен самолетен билет, обиколка на 10 града и входни такси за всички туристически обекти, както и прехрана по два пъти на ден, струва по 2180 евро на човек.

Куба е другата нова и модерна дестинация, като към нея се насочват около половината от всички, избрали ваканция сред екзотика. Цената за деветдневна ваканция във Варадеро с включена цена на самолетния билет, прехрана и няколко разходки излиза около 2400 лв. на човек, което е по-евтино от ваканция за същия период от време в български СПА хотел например или при четиризвездно настаняване в роден ски курорт.

Осемдневен круиз от Дубай до Абу Даби с включен самолетен билет се предлага за 1491 лв. При този тип воаяжи обаче най-често се плащат много допълнителни такси върху основната цена и затова е добре пътниците да са ги проучили. Само входните визи за ОАЕ възлизат на 250 щатски долара, а на борда на кораба се плаща такса "обслужване" по 7 евро на ден, тоест още 57 евро.

Африка е другата нова страст на българите, като въпреки дългия полет часовата зона не се сменя с повече от час или два, защото се лети по меридианите. Самолетен билет, 7 нощувки и закуски в четиризвезден хотел в Кения възлизат на 2230 лв. Настаняването е на брега на Индийския океан. Кенийската виза струва допълнителни 50 долара. Сафари, полети с балони, разходки сред природата обаче са най-скъпите удоволствия, които варират между 150 и 400 евро на човек и се плащат на място.

Източник: в. "Монитор"



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Smenyame-ekskurziite-Vmesto-Gurciya-i-Turciya-putuvame-do-Kuba-i-Kambodzha-319456
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.