Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
От днес можем да следим коректен ли е работодателят ни
Автор: Екип Burgas24.bg 08:57 / 11.01.2012Коментари ()687
© Burgas24.bg
Персонален идентификационен код ще дава достъп на клиентите на НАП до масивите на администрацията, така че всеки да може да проверява какъв трудов договор е депозирал работодателя му и върху какъв доход го осигурява. Това е най-новата услуга, която НАП въвежда от тази година за гражданите и бизнеса.

От днес, 11-ти януари, бургазлии могат да подават заявление за получаване на такъв код. Образецът на Заявлението вече е публикуван в сайта на приходната администрация www.nap.bg и може да бъде разпечатан от там.

В момента на подаването му клиентът ще получи 12-разряден персонален код, който ще бъде известен единствено на него. С този код той ще може да следи в базата данни на НАП активен ли е трудовият му договор, какъв е осигурителният му доход и какви вноски прави работодателят му по индивидуалните партиди за допълнително задължително пенсионно осигуряване.

Чрез тонално набиране на кода клиентите ще могат да получават и информация от колцентъра на НАП, а с напредване на времето се предвижда разширяване на видовете услуги, които ще бъдат възможни.



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Ot-dnes-mozhem-da-sledim-korekten-li-e-rabotodatelyat-ni-319153
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.