Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Провериха изграждането на общностния център в "Меден рудник"
Автор: Екип Burgas24.bg 16:57 / 10.01.2012Коментари ()1254
©
Зам.-кметът по образование в Община Бургас Йорданка Ананиева провери как върви изграждането на общностния център в к-с "Меден рудник". Ананиева каза, че сградата е вдигната в целия й обем, цялата конструкция е вече изградена, в момента се прави зидарията на отделните помещения и строителството върви с много бързи темпове.

"Всички плочи вече са залети и се оформят вътрешните пространства. Това мен много ме радва, защото това ще даде възможност и по-рано да заработи общностния център и децата там да се чувстват много по-добре", каза Ананиева.

Предстои поетапно назначаване на специалисти, но преди това длъжностните характеристики трябва да се изпратят за одобрение на финансиращия орган и след това позициите ще бъдат обявени на интернет страницата на община Бургас. По принцип срокът, който е дала фирмата-изпълнител, предвижда обектът да заработи в следващата учебна година.

"Там ще има групи детска градина и ясла, отделно от тях по обгрижването и възпитанието на децата ще се случват и дейности, свързани с консултиране на родители от педагог, ще има работа с психолог, когато е нужно, работа с логопед, има предвиден педиатър и стоматолог, които да дават консултации - цялата гама от социални услуги, за да се гарантира развитието на детето като личност още от най-ранна детска възраст. Хубавото на този проект е, че освен в самия общностен център, който в момента изграждаме, като мобилни екипи тази услуга ще предоставяме в още 12 детски градини в цялата община", обясни зам.-кметът. По проекта предстои да бъде закупен и един училищен автобус, с който децата да се придвижват.

След края на ваканцията на учениците Община Бургас направи проверка на училищните стаи и детските градини на територията на общината дали е достатъчно топло и е достигнат минимума от 18 градуса, който е по наредба. Зам.-кметът Йорданка Ананиева каза, че няма как да бъдат проверени всичките 34 детски градини и 48 училища, инспектирани са по едно училище и една детска градина в комплексите "Славейков", "Изгрев", и "Меден рудник" и централна градска част, тези, които по принцип са по-проблемни.

"В по-голямата част нямаше проблем с отоплението, класните стаи са отоплени съобразно наредбата. Имахме известни проблеми поради спиране на тока в к-с "Меден рудник". Там за няколко часа спря работа районната отоплителна централа и училищата и детските градини, които се отопляват с нея имаха проблем в първия учебен ден след ваканцията, но аварията бързо бе отстранена и парното заработи", посочи Ананиева. В най-големия жилищен комплекс на Бургас от отоплителната централа се отопляват училищата "Константин Петканов" и "Елин Пелин" както и ОДЗ "Морска Звезда". Преди летния ремонт по този начин се е отоплявала и ЦДГ 11 "Чайка", която вече има нова отоплителна инсталация и там проверките са установили дори по-висока температура.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Proveriha-izgrazhdaneto-na-obshtnostniya-centur-v-Meden-rudnik-319086
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.