Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Няма посещаемост на базара на надомните работници в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 15:20 / 09.01.2012Коментари ()741
Над 200 артикула излагат в базара си хората с увреждания и надомните работници в Бургас, каза Гина Събева, координатор на Сдружението на надомните работници в Бургас. Той се намира в клетка в пазар "Краснодар" и отвори врати на 22 декември миналата година. Това са предимно сувенири, бижута, плетива, кожени изделия, дрехи за деца, мъже и жени от изкуствена материя и чиста вълна. Цените са от 50 ст. като най-скъпия артикул е манто от 60 лв.

Събева посочи, че стока има, но няма посещаемост. Проблемът би могъл да се разреши, ако се отвори стълбищния вход от страната на голям хипермаркет. Друг вариант е туроператорските фирми да включат базарът в туристическите маршрути на своите клиенти през летните месеци в Бургас.

Сдруженията на надомните работници и хората с увреждания плащат наем на клетката в пазар "Краснодар" от 12 лв. на кв.м., които са общо 18. "Изкарали сме 100-лева и дори не можем да покрием наема за декември месец, а какво остава за януари, това са най-трудните месеци от финансова гледна точка", обясни Събева. От сдруженията няма да се откажат, но няма кой да види и съответно да купи тяхната стока. Около 30 са членовете на Сдружението на надомните работници в Бургас.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Nyama-poseshtaemost-na-bazara-na-nadomnite-rabotnici-v-Burgas-318724
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.