Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
900 души се изследваха в Белодробната, 14 със съмнения за туберкулоза
Автор: Екип Burgas24.bg 11:39 / 05.12.2011Коментари ()537
©
До момента при изследвани 900 души 14 са били със съмнения за туберкулоза при безплатните изследвания, които организира на всеки три месеца Белодробната болница в Бургас. Управителят на лечебното заведения д-р Евелина Трошанова, посочи, това издание на "Седмицата на отворени врати, което ще продължи до петък, е последното четвърто за тази година. През тази седмица хората ще могат да се изследват безплатно в Белодробната болница от 9 до 17 часа, а в обедните и следобедни часове специално обучени медицински сестри ще има и в поликлиниките на града, там също ще се попълват анкетни карти и при нужда ще има консултация с лекар от болницата. През тази седмица изследвания ще има само на територията на Община Бургас.

"В момента има повече пациенти от Община Бургас, хората от областта това тримесечие са много по-малко, а ние в нашата патронажна дейност така или иначе сме ги посетили, заострили сме вниманието си и затова и тази последна седмица ще обърнем внимание на жителите на Община Бургас", обясни д-р Трошанова.
За следващата 2012г се предвижда първата седмица на отворени врати да е около 24 март, когато е Световния ден за борба с туберкулоза. Директорът на Белодробната болница бе категорична че има полза от тази инициатива, тъй като много хора търсят помощ и идват за изследвания.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/900-dushi-se-izsledvaha-v-Belodrobnata-14-sus-sumneniya-za-tuberkuloza-310351
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.