Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Бившата баня в кв "Възраждане" ще стане обучителен център
Автор: Екип Burgas24.bg 17:28 / 29.11.2011Коментари ()1226
© Burgas24.bg
Бившата баня в кв "Възраждане" да стане обучителен център, това решиха общинските съветници на Бургас. Зам.-кметът по образование Йорданка Ананиева обясни, че сградата на банята е дадена за управление на ОУ Любен Каравелов", но от години тя се руши. Училището има желание да кандидатства с проект по програма за трансгранично сътрудничество България-Турция.

Училището ще е водеща организация по проекта именно по този проект са предвидени средства за ремонт на банята. Строително монтажните работи, които ще се извършат са на стойност 726 хил. лв. Ананиева обясни, че там ще бъдат създадени обучителни центрове със зали за езикова подготовка, за групова работа.

"Целта на проекта е там да се направи място не само за децата от "Любен Каравелов", те да се обучават по няколко направления. Едното е свързано с допълнителна квалификация по английски език, следващото направление е изготвяне на проектопредложения по оперативните програми, които се предоставят на младежките организации и училищата директно от ЕС - програми като "Коменски", "Младеж" и всички останали, по които те са допустими бенефициенти. Обучителния център след като бъде изграден си остава в активите на училището и след приключване на проекта", обясни зам-кмета. Разрешението на съветниците бе нужно, тъй като сградата е публично общинска собственост.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Bivshata-banya-v-kv-Vuzrazhdane-shte-stane-obuchitelen-centur-308925
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.