Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
На 9 декември запалват коледните светлини в Айтос
Автор: Екип Burgas24.bg 14:29 / 29.11.2011Коментари ()881
©
Снимка Архив
Тази година Община Айтос подготвя богата и интересна програма за Коледни и Новогодишни празници. Проявите стартират на 8 и 9 декември с популярния и традиционен в Айтос, турнир за деца по футзал в Спортна зала "Айтос" в градската градина. 9 декември е планираната дата за тържественото запалване на коледната елха и коледната украса па площад "Свобода". Кметът на Община Айтос Васил Едрев и най-малкият участник в Коледния концерт на сцената на площада ще запалят заедно хилядите лампички. Айтос ще грейне и с празнични фойерверки, които ще дадат тържественото начало на празниците.

На 12 декември ще бъде възродена още една местна традиция - откриването на коледно-новогодишен пазар в центъра на града. За участие в базара са поканени производствени и търговски фирми от общината.

Под патронажа на кмета Васил Едрев, Общината и най-старото айтоско училище СОУ "Христо Ботев" готвят за 14 декември благотворителен концерт "Ян Бибиян и приятели - с обич за Гого!" Това е една уникална инициатива на малките певци от вокалната група "Ян Бибиян" с ръководител Цвета Андреева, която цели преди всичко морална подкрепа за големия певец Георги Найденов - Гого и неговата дуетна и семейна половинка Ева. Още една благотворителна проява има в коледния афиш на Айтос на 15 декември. Тя е за деца в неравностойно положение, а идеята е на техните връстници от театрална школа "Златното ключе" на СОУ "Христо Ботев" с ръководители Румяна Йорданова и Невелина Василева.

Две са и изложбите, които айтозлии ще имат удоволствието да видят през м. декември. На 15 декември ще бъде открита дебютната изложба базар "Нюансите на живота", на художничката Ирина Йотова. На 22 декември в изложбената зала на Община Айтос влизат иконите и картините на айтоския художник Ивайло Михайлов "Рождество Христово".

И тази година преди Коледа ще бъде продължена местната традиция на провеждането на общински конкурс "Коледарско надпяване 2011" с участието на представителни групи от всички общински училища. Успоредно с надпяването ще се проведат и конкурси за обреден хляб и сурвачки.

Община Айтос готви и театрален коледен подарък за айтозлии. На 20 декември Театър "Л. Кабакчиев" град Казанлък ще има две представления на айтоска сцена - спектакъла за деца "Коледно вълшебство" и комедията за възрастни "Щръклица". Постановките са откупени от Общината, входът е свободен. Вратите на читалището ще са широко отворени и на 22 декември за Коледния концерт на читалищните състави "На Коледа стават чудеса".
Както винаги, много фенове и приятели ще събере и традиционният Коледен турнир по волейбол в Спортна зала "Айтос", който се организира от местния волейболен клуб.



Още по темата: общо новини по темата: 79
06.01.2012 »
02.01.2012 »
02.01.2012 »
02.01.2012 »
02.01.2012 »
02.01.2012 »
предишна страница [ 1/14 ] следващата страница
Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Na-9-dekemvri-zapalvat-kolednite-svetlini-v-Aitos-308852
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.