Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
"Глобален минимум" събра Бургас и София
Автор: Екип Burgas24.bg 15:55 / 22.11.2011Коментари ()752
Младата и нетрадиционна бадна "Глобален минимум" е на път да издаде своя пръв албум "Студени". Групата, която събира Бургас и София вече трета година е решила сама да продуцира издаването му.

Вокалист е студентката Калина Тончева от Бургас, бек вокал е Асен Атанасов от София. Други двама столичани - басистът Стефан Врачев и Натанаил Стефанов на барабани представляват останалата част от "Глобален минимум".

Бандата стилово се определя като алтернативен рок. Младите и талантливи музиканти обаче трудно се побират в подобна условна рамка.

Те изпълняват предимно авторска музика на български и обичат да се шегуват, че създават нов стил в музиката - experiMENTAL или още conFUSION рок.

С изключение на няколко участия на голяма сцена, свирят в софийските клубове, тъй като там усещат близостта на хората.

С помощта на студенти от "НАТВИЗ" и ентусиазирани приятели "Глобален Минимум" заснемат клип към дебютния им сингъл - песента "Студени". Действието се развива на софийските улици. А "актьорите" са обикновени хора. Промоцията на клипа ще бъде на 4 декември от 17:00 ч. в "STUDIO 5" (НДК), където бандата се надява да срещне нови не-"Студени" лица.

Въпреки, че Калина Тончева е от Бургас тя поддържа непрекъснат контакт с останалите членове на групата. Така в много кратки срокове албума на групата е вече записан и се очаква да бъде издаден в началото на 2012-а.

Източник: Дарик


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Globalen-minimum-subra-Burgas-i-Sofiya-306916
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.