Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Утре в Бургас ще обсъждат Проекта на нов Закон за детето
Автор: Екип Burgas24.bg 11:39 / 17.11.2011Коментари ()612
© Burgas24.bg
Реформата в областта на политиките на детето и семейството е един от основните приоритети на българското правителство. Една от целите на тази реформа е разработването на нов и модерен Закон за детето, който да гарантира правата на всички деца в Република България.

В тази връзка, утре от 10.00 ч. в Заседателна зала на втори етаж в Областна администрация Бургас., ще се проведе, съвместно с Министерство на труда и социалната политика, широко публично обсъждане на Проекта на нов Закон за детето.

Програмата на обсъждането включва:
1. Представяне на основните нови моменти на реформата в областта на децата и семейството;
2. Публична дискусия.
Законопроектът ще бъде представен от заместник- министъра на труда и социалната политика Валентина Симеонова; Председателя на Държавната агенция за закрила на детето -Надя Шабани и Елена Кременлиева, Директор Дирекция "Социално включване" при МТСП.

Целта на организираната среща е, преди внасянето на законопроекта в Народно събрание, той да бъде представен пред широка аудитория за обсъждане и усъвършенстване чрез дискусиите с всички заинтересовани страни.

Покани за участие в срещата са отправени до: Регионална дирекция социално подпомагане, Регионална здравна инспекция, Областна дирекция на МВР, Инспекция по труда, Регионална служба по заетост, Комисия за защита от дискриминация, БЧК, "Читалища", Бургаски свободен университет, Университет "Проф. Д-р Асен Златаров", Бургаски детски и младежки парламент, Търговско-промишленана палата, Търговско индустриална камара, МБАЛ- Бургас, Медицински център "Св. София", "Лайф-хоспитал"- Бургас, Медицински център "Св. Николай Чудотворец".


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Utre-v-Burgas-shte-obsuzhdat-Proekta-na-nov-Zakon-za-deteto-305519
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.