Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Бургазлии късметлии, няма да увеличават цената на парното
Автор: Екип Burgas24.bg 14:00 / 11.11.2011Коментари ()636
©
От четвъртък "Топлофикация Бургас" започна поетапното включване на отоплението на всичките си абонати в града. Дружеството бе готово да започне топлоподаването към желаещите потребители още в средата на октомври. Рязкото застудяване тогава накара голяма част от домакинствата да поискат включване на отоплението по-рано от официално предвиденото.

Тридневната прогноза предвижда понижаване на средно денонощните температури под 12 градуса и топлофикация официално обяви началото на отоплителния сезон, както изисква законът. Парното обаче се пуска само в абонатните станции със запълнена вътрешна отоплителна инсталация, за да се избегнат наводненията и щетите в жилищата на клиентите. Запълването на вътрешните отоплителни инсталации се извършва при отворени радиатори и терморегулаторни вентили на всички радиатори в сградата. Всички ремонти по вътрешните инсталации трябва да бъдат преустановени, нужно е да се осигури и достъп до абонатните станции на екипите на топлофикация.

Към момента парното е пуснато само за 89 абонатни станции с празни системи. 12 абонатни станции имат повреди и дружеството е предложило помощта си за отсраняването им. 5 не са осигурили достъп на специалистите от Топлофикация Бургас, за да верифицират системите и 16 абонатани станции официално са поискали по-късно топлоподаване по желание на живеещите в блоковете.

Топлофикация - Бургас няма да увеличи цените за крайните потребители, въпреки драстичното поскъпване на природния газ и решението на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране /ДКЕВР/ да повиши пределните цени. Така за поредна година бургаските потребители на топлоенергия ще бъдат сред късметлиите с най-ниски цени за отопление.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Burgazlii-kusmetlii-nyama-da-uvelichavat-cenata-na-parnoto-303981
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.