Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Бургаска педагожка се натъкна на порно вместо задачи в училищен сайт
Автор: Екип Burgas24.bg 09:34 / 07.11.2011Коментари ()1978
© Burgas24.bg
Бивши и настоящи ученици от
ОУ"Братя Миладинови":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Порноснимки вместо задачи по математика са качени в училищен сайт за самоподготовка, алармира педагожка от Бургас.

Бонка Милчева от ОУ "Братя Миладинови" решила да потърси в интернет уроци, за да разнообрази материала по математика, и след няколко стъпки в Google влязла в училищен сайт за самоподготовка.

При кликване върху една от връзките "Портал за математика" вместо със задачи екранът на компютъра се изпълнил със снимки на голи момичета, които предлагат платени онлайн услуги.

"Бях шокирана, не очаквах подобно нещо. Веднага информирах психолозите и ръководството на училището", коментира Милчева. Педагожката е възмутена най-вече от това, че в този сайт влизат много ученици, за да търсят варианти за самоподготовка по математика.

След сигнал в полицията бургаски антимафиоти реагираха светкавично и изчистиха хакнатия сайт. За случая бе информиран шефът по киберпрестъпления в ГДБОП Явор Колев.

"В такива ситуации винаги действаме бързо. В конкретния случай смятаме, че най-вероятно непълнолетен хакер се е пробвал в сайта", коментира Колев.

Съвсем наскоро антимафиотът гостува в бургаското ОУ "Братя Миладинови", където говори за опасността от педофили в социалните мрежи.

Проверка установи, че хакнатият сайт е създаден и се поддържа от ученици и учители от старопрестолна гимназия по икономика във Велико Търново, както и от студенти и преподаватели от ВТУ "Св. св. Кирил и Методий".

Източник: в. "24 часа"



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Burgaska-pedagozhka-se-natukna-na-porno-vmesto-zadachi-v-uchilishten-sait-302555
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.