Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Бургаски хотелиер: Безумие е унищожаването на "Алма тур"
Автор: Екип Burgas24.bg 15:21 / 16.09.2011Коментари ()1847
© Burgas24.bg
Според Георги Мицов, управител на хотел в центъра на Бургас, всичко, което се случва около "Алма тур" е безумие с унищожаване на най-големия български туроператор, с целия този шум, който се вдига, защото това вреди на страната като туристическа дестинация.

Именно в неговия хотел бяха настанени групата финландски туристи, които още в началото на скандала бяха извозени до родината си. Мицов заяви, че няма повече туристи на "Алма тур" в хотела, и би работил отново с туроператора, ако той не фалира.

"И много по-големи компании от "Алма тур" са имали проблеми. Миналата година британски и гръцки туроператори фалираха, това се случва навсякъде по света за съжаление, но проблема е в безхаберието на държавата, защото когато твърдиш, че си туристическа дестинация би трябвало да изискваш от местните си туроператори създаването на гаранционен фонд за такива случаи, който фонд да покрива щетите и да има грижа за туристите, защото това е т. нар износ на место - ние сме приемащата страна", обясни Мицов.

По думите му са нужни промени в закона за туризма именно в тази му част - за гаранционния фонд. В страните където го има, той се създава от държавата. "Там се правят очисления от всеки един участник -ето например Финландия. Тя канселира правото на "Алма тур" да работят на нейна територия до момента, в който докажат тъй наречената капиталова адекватност. В момента абсолютно всеки се хвърля да глозга трупа на "Алма тур", но каква е гаранцията, че след нея следващия туроператор няма да изгърми по същия начин. Точно това е регулаторната роля на държавата да уреголира процеса, за да няма такива гафове. Утре може да фалира и община София. Може да фалира всяка компания, никой не е застрахован на един динамичен пазар и то точно затова е свободен пазар, но нещо трябва да гарантира бизнеса", бе категоричен Мицов.

Източник: Радио "Фокус"



Още по темата: общо новини по темата: 51
08.06.2012 »
15.01.2012 »
28.11.2011 »
07.10.2011 »
26.09.2011 »
26.09.2011 »
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Burgaski-hotelier-Bezumie-e-unishtozhavaneto-na-Alma-tur-287987
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.