Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Вежди Рашидов: По българските пътища не се шофира, а се води война
Автор: Екип Burgas24.bg 15:11 / 07.09.2011Коментари ()926
© Burgas24.bg
По българските пътища не се шофира, а се води война. Това каза пред журналисти министърът на културата Вежди Рашидов, който се включи в кампанията "Вдигни ръка, спри джигита". Министърът не е извършвал нарушения на пътя 40 години и притежава златен талон.

По думите на Рашидов - въпреки различните акции за безопасност, пътищата ни стават все по-опасни. Той даде за пример, че за един месец при военен конфликт няма толкова жертви колкото за една нощ по родните пътища. Според културния министър - дълги години по пътищата е царяло безхаберие, но сега ръководството на КАТ е взело нещата в свои ръце.

"Трябва да има драконовски санкции. Може да не правиш нарушения, но нарушител да те убие", смята министърът. По думите му - не може да продължава липсата на страх у водачите. Зебрата е само указано място, но в човека е бариерата - кога и къде да пресича, обясни Рашидов. Той отбеляза, че пешеходецът трябва да вдига ръка, когато пресича на пешеходна пътека, защото това означава, че е отговорен за своя живот. "Зебрата не е оправдание за грешките на пешеходците или шофьорите", смята Вежди Рашидов.

Източник: Агенция "Фокус"


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Vezhdi-Rashidov-Po-bulgarskite-putishta-ne-se-shofira-a-se-vodi-voina-285427
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.