Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Седмицата започна с нов срив на световните борси
Автор: Екип Burgas24.bg 10:37 / 06.09.2011Коментари ()438
©
Седмицата започна с нов спад на световните фондови пазари. Тенденцията от миналия петък се запази на фона на нарастващите опасения, че дълговите кризи в Испания и Италия ще навредят сериозно на европейската икономика. Борсите на Стария континент отчетоха загуби с почти 4 процента въпреки уверенията на ЕЦБ, че ще подкрепи двете изпаднали в неплатежоспособност държави.

Водещият индекс на борсата във Франкфурт отчете спад от 4,2 на сто. Френският САС 40 се понижи с 3,7 процента, а "Файненшъл таймс 100" се срина с близо 3,2 на сто. Германските и френските фондови пазари отчетоха загуби подобно на резкия спад от началото на август.

Азиатските борси също не се представиха добре в началото на работната седмица. Водещият индекс на токийската фондова борса приключи деня с 1,9 процента загуба, а хонгконгския "Ханг Сенг" се понижи с цели 3 на сто.

Инвеститорите потърсиха спасение в златото, което в момента е най-стабилното капиталовложение. Цената на метала отново отбеляза трайна тенденция към повишение, като добави още 10 долара към стойността си и достигна 1887 долара за тройунция.



Още новини от Международни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/mejdunarodni/Sedmicata-zapochna-s-nov-sriv-na-svetovnite-borsi-285067
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.