Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Оркестърът на Левон възхити бургазлии с арменски мелодии
Автор: Екип Burgas24.bg 17:02 / 02.09.2011Коментари ()1070
©
Четиридневните арменски празници започнаха с класически концерт. Младите таланти от "Levon Manukyan Collegium Musicum" изпълниха брилянтно "Мила Шогер", "Стройна като чинар", "Пролет", "Орор" и "Ой, Назан" от Комитас.
Зала "Петя Дубарова" на Морското казино се оказа тясна да побере многобройната публика, дошла да се докосне до арменската мелодия.

Самата вечер може да бъде определена като музикално-поетична, тъй като всяко изпълнение на оркестъра беше съпровождано от стихове на Ованес Шираз, Баруйр Севак и Аведик Исаакян.

В концерта взе участие и певицата Мери Мовсесян- Калудова, известна с уникалния си глас. Тя изпя "Дели Яман" ("Разделени") под акомпанимента на Левон Манукян.
Специален гост на събитието беше зам.-кмета, д-р Лорис Мануелян, който изрази възхищението си от инициативата на сдружение "Единни арменци". Самият той освен лекар и зам.-кмет е познат като поет, и типично в този стил сравни хармоничните отношения между българи и арменци с приказка.

Кметът Николов не присъства лично на събитието, но чрез поздравителен адрес пожела на организаторите фестивалът да се превърне в традиционно събитие за гр. Бургас.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Orkesturut-na-Levon-vuzhiti-burgazlii-s-armenski-melodii-284392
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.