Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Двама бургазлии ще се включат в "Академията за доброволци" в Свети Влас
Автор: Екип Burgas24.bg 12:25 / 02.09.2011Коментари ()390
Двама са доброволците от Бургас, които ще участват в "Академията за доброволци", която започва от днес в Свети Влас и ще продължи до 9 септември. Това каза Виолета Радева, областен секретар на БЧК- Бургас.

По думите й участниците са на квотен принцип. От цяла България има до двама-трима доброволци, като общият брой е около 120 деца. На 7 септември, сряда, участниците ще гостуват в Бургас. Академията е традиционна, като се организира от БМЧК всяка година от 2006 година.

Провежда се на различни места в България, като предимно предпочитана дестинация е морето. Участници в тази академия са изявени, изтъкнати, млади червенокръстци доброволци от цялата страна. Тези, които през годината са успявали и са се включвали в различни инициативи. Целта е да се провеждат определени обучения. Те дават възможност на младите хора да повишат знанията си и да изградят определени умения, за да могат да бъдат полезни както на самите себе си, така и в подкрепа на уязвимите деца, предимно техни връстници и най-вече чрез тези обучения организацията подготвя един човешки ресурс. "Придобитите умения им дават възможност да се включват в различни доброволчески дейности и други доброволчески инициативи чисто безкористно, с голям ентусиазъм, за да могат да бъдат полезни за обществото", каза още Радева.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Dvama-burgazlii-shte-se-vklyuchat-v-Akademiyata-za-dobrovolci-v-Sveti-Vlas-284266
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.