Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Няма интерес към Школата по стъклопис, очакват повече хора през есента
Автор: Екип Burgas24.bg 15:21 / 22.08.2011Коментари ()688
© Burgas24.bg
Няма голям интерес през летния период към Школата по стъклопис към Културен център "Морско Казино" в Бургас. Това каза Мария Шурелова, ръководител на школата. "Надявам се от есента нещата да се регулират", каза Шурелова. От 1 октомври школата ще отвори врати както за възрастни, така и за деца. До момента групата е била само за възрастни, като са я посещавали около 6-7 жени до края на пролетта. Участничките са на възраст от 20 до 60 години. Стъклописът е произведение на изкуството, което имитира витража. Работи се със специални бои за стъкло.

"Хората имат желание да се учат. Някои се справят добре, други - не, но мисля, че всеки може да се справи. Важното е да се усвои техниката, за да може да се създават творби, които имат художествена стойност", коментира Шурелова.

Цената за посещение на курса по стъклопис е 5 лева на астрономически час. Амбицията на ръководителя на школата е да се постигнат по-високи резултати, за да могат изработените творби да участват в изложби, разпродажби, базари и на Флората.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Nyama-interes-kum-Shkolata-po-stuklopis-ochakvat-poveche-hora-prez-esenta-281148
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.