Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Утре е Международният ден на хуманитарните дейности
Автор: Екип Burgas24.bg 15:05 / 18.08.2011Коментари ()455
19 август е Международният ден на хуманитарните дейности и както всяка година от 2008 г. насам, утре Европейската комисия ще почете хората, които посвещават своя живот на това да пазят и подобряват живота на онези, които се нуждаят от помощ, за да оцелеят, съобщиха от пресцентъра на Представителство на Европейската комисия в България. 

Международният ден на хуманитарните дейности се отбелязва за четвърти път по целия свят в чест на хуманитарните работници, изгубили живота си  и има за цел да подобри осведомеността за хуманитарната помощ в световен план. Организацията на обединените нации избра за тазгодишната кампания мотото "Хора в помощ на други хора".

"Международният ден на хуманитарните дейности отбелязва момент на възпоменание и тъга, но и на решимост да продължим да помагаме на най-нуждаещите се независимо от опасностите," заяви комисар Георгиева.
 
Като цяло ЕС е най-големият донор на хуманитарна помощ в света, като от началото на тази година той е предоставил над 37 % от общото финансиране за хуманитарна помощ. Комисията работи активно, за да гарантира, че водещата роля на Европа в хуманитарната област води до конкретни резултати.


Още новини от Международни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/mejdunarodni/Utre-e-Mezhdunarodniyat-den-na-humanitarnite-deinosti-280188
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.