Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Разбиха наркогрупа, произвеждала дрога в хотелски стаи по морето
Автор: Екип Burgas24.bg 16:38 / 13.08.2011Коментари ()868
Организирана престъпна група за производство и разпространение на наркотични вещества, работила на територията на Слънчев бряг, Бургас и Сливен, е неутрализирана в резултат на съвместната работа на служители от ОДМВР-Бургас и териториално звено "Борба с организираната престъпност" - Сливен. Задържани са петима, сред които и две момичета.

Операцията е проведена рано днес на територията на Слънчев бряг. В хода на действията под прякото ръководство на Окръжна прокуратура - Сливен са задържани С.Т./36г./ от Бургас, С.К./37г./ от Сливен, Ж.Т./32г./ също от Сливен и 24-годишната М.Ц. от Пазарджик. В квартира в бургаския комплекс "Меден Рудник" е задържана 26-годишната бургазлийка Т.С.

Установено е, че петимата участвали в престъпна група за производство и разпространяване на синтетични наркотици. 

При претърсване в хотелска стая в Свети влас, обитавана от сливналията С.К., са намерени и иззети съдове, термометри, колби и прекурсори, необходими за производство на синтетични наркотици /метамфетамин/.
В стаята, обитавана от сливенчаните Ж.Т. и С.К. и 24-годишната М.Ц. от Пазарджик в хотел в Слънчев бряг, разследващите намерили и иззели близо 70 грама метамфетамин /тук уточняваме, че 1 грам от синтетичния наркотик. на черния пазар се продава между 50 и 60 лв./ и хапчета, от които, след допълнителна обработка, може да се извлече вещество за производство на метамфетамини. Открити и иззети са и други разноцветни хапчета, реагирали при извършения полеви наркотест на "екстази". 

Там, където живеели бургазлиите С.Т. и Т.С. - жилище в к-с "Меден Рудник" в Бургас, са намерени и иззети 400 гр. кокаин на стойност близо 50 000 лв. по цени на дребно /1 гр. кокаин "върви" между 100 и 120 лв./. Открити са и множество хапчета за производство на метамфетамин, както и два газови пистолета, преправени за стрелба с бойни патрони и боеприпаси за тях.
Дейността на петорката е наблюдавана от полицейските служители близо два месеца за пълно и детайлно документиране и събиране на годни доказателства.

По случая в териториално звено "Борба с организираната престъпност" - Сливен е образувано досъдебно производство, като петимата са задържани за срок от 72 часа.


Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Razbiha-narkogrupa-proizvezhdala-droga-v-hotelski-stai-po-moreto-278752
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.