Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Бургас отбелязва Световната седмица на кърменето
Автор: Екип Burgas24.bg 12:56 / 29.07.2011Коментари ()508
Бургас ще се включи в отбелязването на Световната седмица на кърменето през 2011 година. Кампанията ще се проведе от 1-ви до 7-ми август, а темата е "Да поговорим! Кърменето - 3D изживяване".

На 1 август от 11 часа в двора на Етнографския музей ще се открие мини фото-изложба "Кърменето - блаженство за дребосъци". Посетителите ще имат възможността да се запознаят с предимствата на кърменето и да се посмеят със забавните реплики на говорещи кърмачета. Фотосите в изложбата са седем, като на 4 от таблата има 43 аргумента в полза на кърменето, а на останалите 3 - реплики на говорещи кърмачета.

Събитието се организира с подкрепата на доброволната кърмаческа организация Ла Лече Лига България.

Тазгодишната тема на Седмицата "Да поговорим! Кърменето - 3D изживяване" набляга основно на общуването и комуникацията. Когато разглеждаме подкрепата за кърмене, сме склонни да я виждаме в две измерения: време (от бременността до отбиването) и място (у дома, в общността, здравната система). Но нито едното от двете няма голямо влияние без третото измерение - комуникацията!

Темата ни задава много въпроси - как говорим за кърменето, как утвърждаваме неговата «нормалност», как да направим така, че позитивното послание за всички ползи от кърменето да достигне до възможно повече хора?

Частта "3D" от посланието е директна препратка към глобалните комуникационни канали, с които разполагаме през последните десетилетия - Интернет, мобилни телефони, сателитна телевизия и др., чрез които информацията и посланието за кърмене може лесно и безпрепятствено да достигне на хиляди километри разстояние.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Burgas-otbelyazva-Svetovnata-sedmica-na-kurmeneto-274819
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.