Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Доброволци ще раздават листовки за безопасност на движението в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 11:19 / 29.07.2011Коментари ()541
От днес започва кампания Десетилетие за действие по безопасност на движението 2011-2020. Тя ще протече под мотото "Заедно можем да спасим живота на милиони хора". Това каза д-р Люба Павлова от здравната инспекция в Бургас, която е организатор на събитието заедно с БЧК и Българската асоциация на пострадали при катастрофи.

Кампанията започва от тази година в целия свят. Целта е намаляване на жертвите от пътнотранспортните произшествия. България също се включва в кампанията с цел повишаване на мотивацията за спазване на правилата на движение по пътищата. В Бургас кампанията ще се проведе с раздаване на листовки за безопасност на движението на оживени кръстовища и булеварди.

Листовките ще се раздават от доброволци от БМЧК- Бургас от 11.00 до 15.00 часа на Новата поща, на бул ."Сан Стефано" и "Демокрация", на пл. "Трапезиаца" и на бул. "Христо Ботев" и "Сан Стефано".

Ще се проведат редица кампании за информиране и повишаване на мотивацията както за образование на родителите, но и за обучение и възпитание на децата за изграждане на защитно поведение за предпазване от пътнотранспортни произшествия. Кампанията е част от кампанията на ООН за предотвратяване на пътнотранспортни произшествия.

По данни на Световната здравна организация травмите от ПТП-тата представляват 9 % от причините за смърт. През 2010 година на територията на Бургас са настъпили 329 ПТП с тежки последици с 38 загинали и 400 ранени участници в движението по данни на МВР. В сравнение с 2009 година се отчита намаление на броя на произшествията. В Бургас най-много произшествия стават на оживените кръстовища и булеварди като Тодор Александров, Демокрация, Иван Вазов, Стефан Стамболов и Яким Якимов. Фактите са тревожни, защото при катастрофите загиват младежи между 5 и 29 години.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Dobrovolci-shte-razdavat-listovki-za-bezopasnost-na-dvizhenieto-v-Burgas-274772
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.