Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Вяра Петрова: Искам да задържа младите и можещи хора в Карнобат
Автор: Екип Burgas24.bg 12:06 / 28.07.2011Коментари ()2246
© Burgas24.bg
Вяра Петрова е кандидатът на ГЕРБ за кметското място в Карнобат.

-Г-жо Петрова, бихте ли се представила накратко?

-Аз съм 41-годишна дама по принцип съм завършила "Счетоводство и контрол" като магистратура, имам "Социална педагогика", придобита бакалавърска степен. 15 години съм директор на производствено предприятие, което се занимава в хранително -вкусовата промишленост. Женена съм с едно дете.

-От колко време сте в политиката?

-В политиката съм от 4 години, единствената партия в която съм членувала е ГЕРБ още от началото като сдружение. Като станах тогава негов член бях вдъхновена най-вече от идеите и това, което трябваше да променим в България, в нейните цели като партия. В момента съм депутат в 41-то Народно събрание. Член съм на комисията по "Труд и социална политика", в която всички знаете, че се обсъждат много важни закони свързани както с трудовата заетост, със социалното включване, с безработицата с усвояването на различни средства по ОП "Развитие на човешките ресурси", тежката пенсионната реформа, която миналата година успяхме много успешно да приключим със сътрудничеството на партньорите, вдовишките пенсии. Много важни теми, които засягат голяма част от българското население.

-Защо се кандидатирате за кмет на община Карнобат?

-Смятам че с опита, който придобих в рамките на тези година и половина, почти две като народен представител в нашия регион, контактите и връзките, които имам в министерствата биха допринесли много за развитието към по-добро на нашия град.

-Каква е визията ви за бъдещото развитие на общината?

-Моята визия за развитие ще я представя, когато започне кандидаткметската кампания, на 23 септември. Идеите ми за какво основно искам да работя също тогава ще бъдат изнесени, тъй като аз не съм човек, който може да дава идеи, които да са утопии. Няма да си поставям такива цели и идеи, които не са осъществими т.е ще поемам конкретни ангажименти пред моите съграждани, които съм в състояние да реализирам. В рамките на последните два месеца съм обиколила населени места в общината и съм се запознала с проблемите на града и на различните кметства, като инфраструктури, най-вече безработицата, липсата на бюджетни средства, бедните селски райони, така че ясно и категорично заявявам своята управленска воля и решителност да се справя с тях и смятам, че всички заедно ще направим една крачка напред за развитието на нашия град. Много бих искала всичко това да се случва към едно по-добро бъдеще за нашите деца и нашите млади хора, които наистина много бил искала да ги задържим в нашата община. Само ще вметна, че при последното преброяване нашия град е намалял с 5 000 хил. души, което никак не е малко за община Карнобат.

-Това ли ще са приоритетите в работата Ви?

-Определено в приоритетите ми ще бъдат младите хора и можещите, предприемчивите, които имат волята, знанието да реализират мечтите си не на друго място, а в Карнобат. Ние сме един хубав град, който има историческо минало и трябва да се постараем това да бъде показано на страната.

Източник: Радио "Фокус"




Още по темата: общо новини по темата: 339
11.05.2012 »
17.02.2012 »
28.11.2011 »
10.11.2011 »
07.11.2011 »
04.11.2011 »
предишна страница [ 1/57 ] следващата страница
Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Vyara-Petrova-Iskam-da-zadurzha-mladite-i-mozheshti-hora-v-Karnobat-274452
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.