Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Семейство благодари за спасеното си бебе на Бургаската болница
Автор: Екип Burgas24.bg 14:44 / 26.07.2011Коментари ()1374
© Burgas24.bg
Признателно семейство благодари на Бургаската болница за това, че са спасили живота на бебето им, родено преждевременно в началото на 8-мия месец от бременността.
"Синът ни Теодор се роди в 32-та гестационна седмица, като преди това ние така и не бяхме взели решение къде точно искаме да се случи. Теодор сам избра да се роди в поверената на д-р Георги Матев болница, за което в последствие ние изключително много се радваме", пишат Антоанета и Веселин Фучеджиеви в благодарственото си писмо към болницата.

Раждането става преждевременно, малкият Теодор се появява на бял свят с тегло едва 1 840гр. и с дихателна недостатъчност. Бебето прекарва 36 дни в Отделението по "неонатология" под грижите на д-р Слава Коларова - началник на отделението. Шест дни той е апаратна вентилация. Бебета в подобно състояние оцеляват изключително рядко.
Родителите изказват благодарност на цялото отделение защото синът им вече си е вкъщи. Теодор е изписан на 1 юли с тегло 2 100 гр. и в добро състояние.

Благодарностите са отправени и към д-р Стилияна Томова, д-р Маргарита Димитрова, д-р Живелинка Стоева, д-р Ева Янева, д-р Ирина Апостолова, старша акушерка Добринка Демечева, както и д-р Мирослава Парушева - акушер -гинеколог. "Благодарение на техните грижи сега можем да гушкаме Теодор и да му се радваме у дома", пишат родителите.
От началото на година в Бургаската болница са изплакали 1200 бебета, като само днес /26 юни/ на бял свят са се появили 8 новородени.

Източник: Днес +



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Semeistvo-blagodari-za-spasenoto-si-bebe-na-Burgaskata-bolnica-273921
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.