Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Популяризират хранително вкусовата промишленост в Бургаско
Автор: Екип Burgas24.bg 13:21 / 15.07.2011Коментари ()676
© Impact Press Group
По повод провеждането на изнесено заседание на Комисията по земеделие и гори към 41-то Народно събрание на 15.07.2011г. от 17:30 часа и посещението на 20 членна делегация от Комисията по рибарство на Европейския парламент, Областна Дирекция "Земеделие" организира изложение на специфични продукти, произведени от водещи производители в региона с цел запознаване и популяризиране на земеделието и хранително вкусовата промишленост в Област Бургас.

Ще бъдат представени висококачествени млечни продукти познати както в страната така и в цяла Европа: топени и пушени сирена, млечни салати и специалитети. Ще се презентира висококачествен кашкавал от пълномаслено мляко, масло, овче сирене, краве сирене, френско сирене, хляб и хлебни изделия, както и варено-пушени пилешки продукти.

С уникални регионални вина, носители на множество отличия от международни изложения ще участват и винопроизводителите от Бургаска област.

Земеделските производители Тодор Гроздев и Тодор Манев от района на гр.Айтос ще представят плодове - кайсии и праскови от нови перспективни сортове, произведени от новосъздадени трайни насаждения. Пресни зеленчуци ще бъдат изложени от зеленчукопроизводителя Венко Гюзелев от гр.Бургас.

На изложбата ще присъстват и продукти от най-новата селекция на научните звена в региона: Институт по земеделие гр.Карнобат ще представи сортове пшеница, ечемик и овес, а Опитна станция по земеделие гр.Поморие ще представи сортове бадеми и праскови.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Populyarizirat-hranitelno-vkusovata-promishlenost-v-Burgasko-271196
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.