Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
92 са нарушенията по акция "Пешеходец" за предходната седмица в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 17:46 / 12.07.2011Коментари ()855
©
За предходната седмица нарушенията по акция "Пешеходец" са 92, като санкционираните пешеходци са 39 ,а водачите - 53. Това каза Цветелина Рандева, говорител на ОД на МВР-Бургас. Глобата за неправилно пресичане на пешеходец по закон е 10 лева.

«Това няма нито превантивен, нито респектиращ ефект. По-голямата част от пешеходците са склонни да прежалят тези пари и да пресекат на място, където може да бъде застрашено както здравето, така и живота им», коментира Рандева.

В седмицата от 27 юни до 3 юли общият брой на региситрираните нарушения, съобразно акция «Пешеходец» са 135, от които 73 са пешеходците, които са санкционирани със съответната глоба, а водачите на МПС ,които не са спрели на пешеходна пътека и са санкционирани от служителите на «Пътна полиция» са 62.

В памет на 12-годишната Валя, която беше прегазена на кръстовището до хипермаркет докато пресичаше по пешеходна пътека на 26 юли, когато се навършват 40 дни от смъртта на детето, ще има обявена инициатива в памет на всички загинали пешеходци не само на територията на Бургаски регион, а и на територията на цялата страна. Ще се поднасят цветя в тяхна памет на различни рискови пешеходни пътеки.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/92-sa-narusheniyata-po-akciya-Peshehodec-za-predhodnata-sedmica-v-Burgas-270246
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.