Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Фестивал "Созополис" тръгва на есен по европроект
Автор: Екип Burgas24.bg 11:24 / 05.07.2011Коментари ()576
©
На 1 юли 2011 г. приключи работата на оценителната комисия по схема BG161PO001/1.1-10/2010 "Подкрепа за създаване и промотиране на иновативни културни събития" по ОПРР 2007-2013г. От подадени 60 проектни предложения са класираните 36. Сред тях е проектът на Община Созопол "Изминати/Бъдещи пътища".

Дейностите, заложени в спечеления проект предвиждат провеждането на съвсем нов Фестивал "Созополис", който е насочен изключително към участието на аматьори от Община Созопол. Програмата на фестивала ще включва:

Мащабна детска програма с школи по музика, театър, фолклорни и модерни танци, занаяти, рисуване с талантливи малки участници от Созополската община; Представяне на театрални и музикални състави на хора в неравностойно положение; Концерти на представителни художествени състави от ромските малцинства от общината;
Улична програма с участието на професионални групи и аматьори; Изложба и конкурс на млади фотографи;
Бал с маски с тема традиционни етно - костюми;
Прожекции на премиерни игрални, документални и анимационни филми.

За създаване на подходящо пространство за провеждане на голяма част от фестивалните дейности ще бъде ремонтирана и обновена сцената на Народно Читалище "Отец Паисий".

Стойността на проекта е 377 290 лева, като 5% от сумата е финансов принос на Община Созопол в размер на 18 864 лв.

В последните четири години Созопол се утвърди като фестивален център на Южното Черноморие. В рамките на културната програма на община Созопол се провеждат международните фестивали "Морска раковина","Созополска панорама", "Музите",франкофонския фестивал"Солей", кинофестивал "София филм Созопол", празниците на изкуствата "Аполония".Новият фестивал е уникален с възможността, която предоставя на различни общности, групи и индивидуални изпълнители да се представят в различните видове изкуства. Фестивал "Созополис" ще има пролетно и есенно издание.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Festival-Sozopolis-trugva-na-esen-po-evroproekt-267923
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.